Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE HRVATSKOG KUP

Trofej nakon tri godine: Hajduk osvojio Kup!

Hajduk
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/11
22.05.2013.
u 20:12

Splićani su na Maksimiru odigrali 3:3 s Lokomotivom i nakon 2:1 iz prvog susreta osvojili Hrvatski kup.

Nogometaši Hajduka nakon tri godine su osvojili trofej. Ponovili su igru iz prve utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa, ovaj put nisu uspjeli svladati Lokomotivu, no bili su bolji u dvije utakmice i zasluženo se okitili trofejem. Nakon prve utakmice (2:1), Splićani su u uzvratnoj utakmici remizirali u Maksimiru (3:3). Veliko je pitanje bilo mogu li Splićani zaista ponoviti utakmicu iz Splita i napokon prekinuti trogodišnji post bez trofeja. Sinoć je Igor Tudor na klupi Hajduka opet pogodio taktičku formaciju. Domaća momčad krenula je furiozno. Splićani su primili pogodak praktički prvi put nakon što je Lokomotiva došla ispred vratara Lovre Kalinića.

Odlični Kalinić

U osmoj je minuti Antolić sjajno driblingom izbacio protivničkog braniča i ostavio povratnu loptu za Šituma koji je s ruba šesnaesterca šutirao. Lopta je na putu prema Hajdukovu golu okrznula stopera Gorana Milovića i promijenila smjer. Kalinić je bio nemoćan i lopta je odsjela u njegovu lijevom kutu. Hajdukov vratar u nekoliko je navrata odlično intervenirao i pokazao kako se na njega i u budućnosti ozbiljno može računati.

Vukovićev slobodnjak u 21. minuti kao da je bila najava furioznog nastavka utakmice. Njegov pokušaj sjajno je u korner izbacio Lokomotivin vratar Picak. Loptu su svi Hajdukovi navijači već vidjeli u rašljama. A do 45. minute Torcida je čekala na slavlje u Maksimiru. Na dvadesetak metara je Maglica iznudio slobodan udarac. Loptu je namjestio Vuković i raspalio iz sve snage. Lopta je proletjela pokraj živog zida ravno u Picakov kut. No, prošla mu je kroz ruke i odskakutala u mrežu.

Sušić: Ludo ćemo slaviti

A odmah na početku drugog dijela Splićane je prema pobjedi, baš kao i u prvoj utakmici pogurao Tino Sven Sušić. Opet je veliki dio posla u 50. minuti obavio Maglica, riješio se dvojice Lokomotivinih igrača i gurnuo prema Sušiću koji se sjajnim driblingom riješio protivnika i zabio za 2:1.

Vrijedi posebno istaknuti učinak tog mladog Hajdukova veznjaka koji je zabio pogodak i u prvoj utakmici protiv Lokomotive. Klinac se polako nameće i već sada je jedan od najboljih Hajdukovih igrača.

- Prezadovoljan sam. Morali smo to dati pred ovim našim navijačima. Hajduk ne može bez Europe. Zahvalio bih se treneru jer je uveo dvojicu napadača. Nisu mogli ništa protiv nas. Ludo ćemo proslaviti ovaj trofej - kazao je Sušić.

Golijada je nastavljena u 70. minuti kada se Kramarić sjajnim driblingom riješio Hajdukova braniča i poentirao iskosa s dvadesetak metara.

Već u sljedećem napadu Splićani su opet poveli. Sušić je u 72. minuti povukao akciju, dao Stojanoviću koji je došao na 17-18 metara pa pogodio preciznim prizemnim udarcem.

Golijadu je završio Bručić u sudačkoj nadoknadi.

- Dugo smo čekali ovaj trofej. Govorili su nam da ćemo se boriti za ostanak. Teško smo radili i stvarno mislim da smo zaslužili ovaj trofej. Znamo kako je situacija u klubu teška i koliko nam Europa znači. Klub bez Europe ne može živjeti. Hvala svim ljudima koji su nas bodrili sve ovo vrijeme - kazao je Hajdukov kapetan Mario Maloča.

Golijada u Maksimiru ipak je bila pravo osvježenje s obzirom kakav smo nogomet u Hrvatskoj gledali ove sezone.

>> Danijel Stojanović: Ja sam dobri duh bijelih

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije